2023 június 14, szerda

Gyermeknap

GYERMEKNAP AZ ÓVODÁBAN!

Az előző évben sikeresen, hagyománnyá váló Gyermeknapot az idei évben is megrendeztük.

Immár második alkalommal délelőtt 2023.május.25-én szerveztük meg a Központi Óvoda  udvarán a gyerekcsoportok  nagy örömére a Gyermeknapot! Minden csoport az általa  kiválasztott színű pólóba indult menetlevél segítségével a helyszínek felkutatására. Hat helyszínen izgalmas, vidám programok várták a gyerekeket: Gyermektáncház, Ugrálóvárak, Rendőrautó, Mesemozi, Közlekedj Okosan, Étkezde.

A napot zenés reggeli tornával kezdtük Mariann és Ica óvónéni irányításával. Ezután elfogyasztottuk a finom tízórait, miközben nagy izgalommal figyeltük  a rendőrautó érkezését, az ugrálóvárak felállítását és a többi helyszín cégéreit.

Kilenckor minden csoportot „elvarázsolt a Gyermeknapi Forgatag”!

A Süni csoport kis udvarában a Gyermektáncházban a jó hangulatot megalapozva Dormány Andi nénivel népi gyermekdalokra  kígyóban tekeregtünk, párosan-körben táncoltunk, forogtunk, énekeltünk.

Az udvarban felállított Ugrálóvárban egymásra figyelve megmutathatta minden gyermek  a bátorságát, kitartását, segítőkészségét.

Közben az udvar hátsó részében a  Rendőrautó szirénája jelezte, hogy a két rendőrbácsi már nagyon várja a „kis” rendőr jelölteket. A gyerekek beülhettek a rendőrautóba, a bátrabbak kipróbálhatták a bilincset  és  a szirénát bekapcsolva jelezhették, hogy ezen a napon a gyerekeké a „főszerep”!

Az emeleten az egyik csoportban a „Mesemoziban”  Bogyó és Babóca három történetét nézhettük meg projektoron kivetítve, egy Napsugár csoportos apuka segítségével.   Eközben megpihenve „mint a moziban”  pattogatott kukoricát majszoltak, dobozos üdítőt iszogattak.

A pihentető mese után az udvar hátsó kerékpár pályáján futóbicikliken, kismotrokon jelzőlámpák irányításával  Közlekedtek a  gyerekek. A rendőrsapkás „kis” rendőr  a közlekedési szabályokat betartatva irányította  a forgalmat. A közlekedésben elfáradt gyerekeknek anyukák készítettek szebbnél-szebb csillámtetkókat.

Elfáradva, tele élményekkel foglaltunk helyet a Nefelejcs csoport kis udvarában az Étkezdében. Mosolygós  anyukák tálalták fel Ildi és Betti néni sütésében a finom, illatos amerikai cukros-csokis palacsintákat és a hűsító limonádékat.

A csoportos vidám gyermekarcokat a Tulipán csoport teraszán felállított Fotófalnál örökítettük meg.

A délelőtt végén  kimelegedve, ugrálva,  Zenés Bulival és Buborék Show-val zártuk az idei Gyermeknapot.

A gyerekek elfáradva , boldogan mondogatták: „Óvónéni ez volt a legjobb nap a világon!”

 

Köszönjük minden szervezőnek, segítőnek ezt a felejthetetlen napot!

 

 

A gyermeknapról készült diavetítés, az alábbi linkre kattintva elérhető!

Gyermeknap 2023