2023 június 22, csütörtök

Ballagás

Ballagás az óvodában

 

Június 02-án elérkezett a búcsú ideje. A központi óvodából három nagycsoport gyermekei, a Rákóczi úti óvoda vegyes életkorú csoportjaiból a nagyok ballagtak.

Óvodánk nagy izgalommal készült a nagyok búcsújára – ezen a napon minden róluk szólt.

„Drága öreg óvodám!

Milyen szép is vagy ma!

Virágruhát öltöttél fel

erre a nagy napra.”

A szülők és az óvoda dolgozói már kora reggeltől virágokkal díszitették az óvoda épületét, hogy ezzel is emeljék az ünnep fényét.

Délelőtt a gyermekek az ilyenkor szokásos módon búcsút vettek az óvodától, az óvoda dolgozóitól, az itt maradó volt ovistársaktól, mindazoktól, akikkel együtt voltak, együtt játszottak, énekeltek, verseltek, rajzoltak, festettek az itt eltöltött évek alatt.

Délután a családtagok részvételével folytatódott az ünneplés az udvaron. A gyerekek versekkel, énekekkel búcsúztak az óvodától.

Mérföldkőhöz érkeztek az óvodából elballagó gyermekek, hiszen szeptembertől egy másik intézménybe kerülnek, egy másik személyhez fognak kötődni. Vége a gondtalan gyermekéveknek – elkezdődik a tanulás, teljesítmény centrikusság. Kívánjuk minden gyermeknek, hogy a felmerülő akadályokat gond nélkül küzdjék le és kívánjuk minden szülőnek, hogy igyekezzen gyermekét úgy nevelni, hogy az lelkében örökké gyermek maradjon.

„Hagyjuk kezükben varázs-ecsetüket,

hadd fessék boldoggá színes életüket.

Ne árnyékoljuk be fényes palettájuk,

jövőt varázsolnak: vigyázzunk reájuk!”