2023 február 3, péntek

Karácsony

Az adventi időszak az Óvodában nagyon meghitten telt. A gyermekekkel az óvodapedagógusok minden héten meggyújtották az adventi koszorún a gyertyát, és közösen hangolódtak az ünnepekre. Ezek az alkalmak lehetőséget teremtettek arra, hogy a gyermekekkel közösen átéljük a várakozás izgalmait. Az adventi várakozás izgalmának fokozásaként volt egy közös adventi kalendárium az óvodában. A kalendáriumhoz minden csoport be volt osztva és apró meglepetések várták a gyermekeket itt is.

A Nefelejcs csoport valamint a Margaréta csoport készült egy kis karácsonyi műsorral, amit előadtak a tornateremben a többi óvodás számára. Minden kisgyermek figyelmesen nézte az előadást. A közös óvodás karácsonyon az óvodapedagógusok kedveskedtek a gyermekeknek egy kis énekes műsorral, ami megteremtett egy nagyon bensőséges hangulatot, hiszen a dalok között voltak olyanok is, amit a gyermekek is ismertek, így többségük szívesen csatlakozott be a közös éneklésbe.

Minden csoport megtartotta külön a saját Karácsonyát is. Több csoport díszített a gyermekekkel közösen karácsonyfát és várták együtt a Jézuskát. A gyermekek legnagyobb örömére a karácsonyi műsor után megérkezett a Jézuska és minden csoportot meglepett sok-sok új játékkal. A csoportkarácsonyozás további része pedig az önfeledt játékkal telt, valamint az új játékok felavatásával.

Áldott, Békés, Meghitt volt az Óvodai karácsonyunk!

kari1

kari4kari2

kari3     kari5