2022 december 9, péntek

Márton – nap

Márton napi lámpás felvonulás

Két év után óvodánkban ismét megrendeztük a már hagyománnyá váló Márton napi lámpás felvonulást. Hangulat előkészítésként az óvodások egész héten ismerkedtek a Márton naphoz kapcsolódó legendával. Libás dalokat, mondókákat tanítottunk a gyerekeknek. Csoportonként különböző technikákkal készítettünk lámpásokat és libákat, utóbbival óvodánkat ünnepi díszbe öltöztettük.

A felvonulásra meghívtuk a Játéksziget Bölcsőde dolgozóit és gyermekeit, valamint a Könyves Kálmán Nyugdíjas Egyesület tagjait, akik örömmel tettek eleget kérésünknek.

A felvonulás kezdetén meghallgattuk a Mártonhoz kapcsolódó legendát, amit az ablakba kirakott és megvilágított képekben követtünk nyomon, majd megkezdődött a felvonulás. Énekelve, mondókázva vonultunk végig az úton.

Visszatérve az óvodához zsíros kenyérrel és meleg teával vendégeltük meg a felvonuláson résztvevőket, közben pedig lehetőség adódott egy kis kötetlen beszélgetésre a szülőkkel és a meghívott vendégekkel. Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan részt vettek a Márton napi felvonuláson, és egy hangulatos estét töltöttünk el együtt.

Márton nap 7 Márton nap 6 Márton nap 1

Márton nap 5 Márton nap 3 Márton nap 2