2021 március 19, péntek

Adventi ünnepeink

Az adventi időszak beköszöntével megkezdjük a készülődést, az év folyamán talán legjobban várt ünnepkörre.

2020. december 4-én járt nálunk a Mikulás! Sajnos nem tudtuk őt megölelni, sem az ölébe ülni, de messziről integettünk neki az udvaron. Elmondtuk a verset és elénekeltük a Mikulás dalt is, amivel készültünk neki. Kaptunk tőle szaloncukrot, amit az óvónéniknek adott át, meg is ettünk és a “manói” segítségével a csomagokat a váltócipőnkbe rejtette. Nagy volt az öröm, amikor megtaláltuk a finomságokat a cipőben

Akik nem voltak itt, nekik is hagyott csomagot a Mikulás! Ők később vehették át az óvónéniktől.

Virgácsot senki nem kapott!

Mikulás

Advent és karácsony az óvodában. 

Az adventi hetek óvodánkban a karácsonyi ünnepre való felkészülés jegyében telnek.
Felelevenítjük az időszakhoz kapcsolódó hagyományainkat, szokásainkat. Borbála ágat virágoztatunk, Luca napi búza ültetünk.
Nagy hangsúlyt fektetünk az érzelmi nevelésre. Tudatosítjuk a gyermekekben a szeretet ünnepének valódi jelentését.
Az óvodai ünnepi készülődés meghitt pillanatai mellett lázas tevékenység is folyik a csoportokban. Adventi koszorút, naptárat, kis ajándékot készítünk, feldíszítjük a csoport szobát az ünnepre. Már hagyománnyá vált, hogy minden évben mézeskalácsot sütünk, amelyből kóstolót is viszünk más csoportokba.
Az ünnepvárás pillanatait, az együttjátszás, a közös munkálkodás, és a közösen átélt élmények teszik örömtelivé számunkra.
Az izgalmakkal teli várakozást és a lázas készülődést végül a közös karácsonyozás teszi még különlegesebbé. Ünneplőbe öltözve álljuk körbe a feldíszített karácsonyfát. Ilyenkor kerül sor az ajándékok bontogatására és az ünnepi ebédre is.

advent