2019 november 25, hétfő

Márton nap és lámpás felvonulás az óvodában

Immár második alkalommal került megrendezésre a lámpás felvonulás.

Mivel Márton nap hétfőre esett, így az óvodások már előző héten ismerkedtek Szent Márton történetével, és az azt övező hagyományokkal, népszokásokkal. Az óvodában „libás hét”-nek nevezett időszak alatt ilyenkor minden játék, dal, mese a libákról szól.

Szeretnénk hagyományt teremteni az idei egész napos Márton napi rendezvényből. Délelőtt egy izgalmas akadályversenyen vehettek részt a középső és nagycsoportosok, mely során öt különböző állomáson kellett ügyeskedniük.  Volt a képkirakótól kezdve, libás bábkészítésen át, libatoll fújásig sok-sok próbatétel, de a csapatok tökéletesen helytálltak, így mindannyian egy-egy érmet kaptak jutalomként.

Délután kezdetét vette a felvonulás előkészülete. Mindenki szorgoskodott: a szülők készítették a zsíros kenyeret, a dajkák az asztalokat hurcolták, az óvó nénik felsorakoztatták a lámpásokat, a dekoráció, a hangosítás, mind-mind megoldásra várt. Akadt teendő bőven.  Aztán, amikor minden a helyére került, el  kezdett gyűlni a tömeg. Valóban rengetegen eljöttek, jóval többen, mint az első alkalommal.  A köszöntő meghallgatása után énekelve bandukoltunk végig a kijelölt útvonalon a lámpásainkkal.  Visszaérve az óvodához a roskadásig rakott asztalok fogadták a felvonulókat. Gyerekzsivaj, jóízű beszélgetések, hangos kacajok hallatszottak, és az óvó nénik – mind az Ady, mind a Rákóczi utcai kolléganők – örömmel nyugtázták: minden belefektetett energia megérte.

78487821_563201940916603_6071303157592358912_n

2019. november 11.